skip to Main Content

Description

The three-story Valley Bureau Headquarters and 230-car parking structure effectively combines training, administrative and parking facilities in a single, efficient structure on a highly constrained former industrial site. The building is constructed cast-in-place concrete, with exposed concrete shear walls. Pile foundations are used, with locations carefully selected to minimize interference with abandoned foundations from the site’s previous
occupant. The result is a highly functional space that meets today’s needs with the ability to change with future demands. This facility is one of many new police stations funded by Proposition Q, all of which faced compressed schedules and tight budgets to maximize the return on the public investment.

Details

Location
Van Nuys, CA
Year
2008
Client
RNL Design
Los Angeles Police Department
Construction Cost
$19 Million
Scale
34,000SF

×Close search
Search
X
X