Description_header

This three-story expansion to the existing University Union provides an amenity-rich addition and a new gateway to the heart of the campus. The 60,000 SF addition includes large meeting spaces and offi ces for University functions. Delivered using CSU’s innovative “Collaborative Design-Build” method, this project engages stakeholders in design workshops, ensuring University staff and students are heard. QR Codes are also being posted across campus and have an embedded path to a live 3D model of the current design. 11”x17” renderings with QR Code will provide an easy way for students to have a view into the design process. A phone number with text input will capture student comments and recognize student body trends.

The design solution takes advantage of the quad to the north which will provide an active outdoor space for student activity. By creating a permeable and light-filled north face, the project will be a beacon for student life. The strong architectural statement is consistent with the “Tree Canopy” theme embraced by the campus Master Plan. This project is being built in a very active area of campus and construction phasing is planned to have the least impact on existing operations.

Details_header

Location
Sacramento, California
Year
2018
Client
Dreyfuss + Blackford Architecture
Cost
$35 Million
Scale
120,000 SF